Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. László-napi fogathajtó verseny

2010.09.05

Látványosság magas fokon

 

Kép

Paták dobogtak, térültek, fordultak a kocsik, szállt a por s a szép számú közönség, kicsik és nagyok lélegzetvisszafojtva figyelték az eseményeket, hogy azután a fogathajtó verseny szünetében, a díjkiosztások előtt és után mindenféle csodás látványban legyen még részük. Ez ilyenkor így megyen.

 

És lassan-lassan szép szokás hogy lovas kupát rendezzenek Pécelen, a Rákos-patak mentén, a Hosszú-réten. (Amelynek létezéséről tavalyig legfeljebb csak a tősgyökeres péceliek tudtak, mert ez a rét a város Pest felőli végéhez esik közel, s ha nincs verseny, öles hirdetőtábla, azon a részen kocsijával, busszal mindenki csak keresztülsuhan.)

 

 

Kép A II. László-napi fogathajtó verseny, a megismételt siker Kiss Lászlónak és társának, Kovács Ildikónak köszönhető, mert nem csak az ötlet az övék, hanem a szervezésben is oroszlánrészt vállaltak, márpedig aki látott már ilyesféle versenyt, annak lehet némi fogalma hogy a versenyzők meghívásától, elhelyezésétől (hajtók, lovak, kocsik) a közönség biztonságának és hangulatának garantáltságáig mindenről kell gondoskodni.

Megtették. A nagy esemény László-napi köszöntéssel kezdődött, erre dr. Benkovics Gyula polgármestert kérték fel (s ezúttal Arany János Toldiját is idézhette volna, mert valóban „fölült Lackó a béresek nyakára, hétágra sütött s perzselt a nap), majd pontban fél tízkor megkezdődött a fogathajtó verseny első fordulója.

 

 KépA versenyszámok sorban: póni fogat, egyes fogat, kettes fogat (kezdő), kettes fogat (haladó).

Az ebédszünetre is jutott látványosság, Pécel legfiatalabb hajtója, Roznik Vivien produkcióját és a Nap Párducai íjász csapat bemutatóját csodálhatta mg a közönség. Közben póni lovaglás, légvár, népművészeti kirakodó vásár,

büfé, koktél bár, üdítő italok, sültek, pecsenyék, bogrács ételek…ajjaj!

 

Kép

 

Délután az akadály és vadászhajtást s annak összevetését, csikós bemutatót és eredményszámolást követően elérkeztünk a díjkiosztáshoz.

 A tombolán valaki még egy pónilovat  is nyert!     Köszönjük  szervezők!

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

/ forrás : Péceli Helyi Hirek újság /