Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bösztörpuszta 2011

2011.08.15

Augusztusban ismét együtt dobbant magyarok tízezreinek szíve, reményt adva, hogy létezik nemzeti együttgondolkodás, él még a magyar szellem, és kultúra. Megvalósulhat a Magyarok Szövetsége egyik legfontosabb célja: megszületik, felnő, a következő magyar nemzedék.A rendezvényt ismét a magyar emberek összefogásából hozták létre, és vállvetve dolgoztak csaknem ezren a minél jobb eredményért.
Így aztán valóban színvonalas, a látogatók, érdeklődők számára felejthetetlen élményt tudott adni a 2011. évi MOGY.

Lovasbandériumunk is útnak indult egy napfényes reggelen Bösztörpusztára.15 lovas és egy "málhás"lovasfogattal.Az első éjszakai szálláshelyre-Dabasra késő délután érkeztünk meg.De nem volt pihenés,mert a lovak lenyergelése,etetés,itatás,sátor állítás következett.Csak ezután láttunk hozzá a "pusztagulyás"elfogyasztásához.Tábortűzgyújtás közben gyönyörködhettünk a csodás naplementében.

fenykep1673.jpgMásnap érkezett meg a csapat Bösztörpusztára.Bandériumunk pár segítő tagja már előzőleg megérkezett és előkészítette a helyet.Sátrak,ebédlősátor,nyerges és öltöző sátor állítása,lovak biztonságosan körbekerített helye...

Hétvégén kezdődtek a programok,amiben bandériumunk tagjai is részt vettek.

Gyönyörű volt a történelmi élőkép, mely a honfoglalást, valamint történelmünket idézte fel korhű öltözékben lévő harcosok,lovasok,gyalogosok és az élőképbe bevont gyermekek részvételével.Az esti szertüzek régmúltunk hitvilágáról adtak képet. Az előadói sátrakban a jelen társadalmi és gazdasági problémáiról, a lehetséges megoldásokról hallhattak érdekfeszítő előadásokat.A több mint négyszáz kézműves család színpompás és gazdag árukínálatával kápráztatta el a látogatókat, felvonultatva páratlanul értékes kultúránk egyik szeletét. Fafaragók, keramikusok, bőrdíszművesek, népviselet készítők, szűcsök, mézeskalácsosok, stb. kínálták portékájukat, igazi vásári hangulatot teremtve.A nagyszínpadon néptáncosok, népdalosok, zenekarok, harcművészetek képviselői egyaránt adtak műsort.

Aki csak teheti, magyar ruhát visel, és úgy is viselkedik, magyar módra; nem szemetel, nem részegül le, nem dobja el a csikket.Az emberek mosolyogva néznek az idegenekre, boldogan ölelik magukhoz a tömegből felbukkanó ismerősöket, csodálják meg az egy év alatt nagyot nőtt gyerkőcöket. Itt a hangszórókból népzene szól, itt élőben hallhatod a tárogatót és a dudaszót, itt szabadon szaladgálhatnak a gyermekek és a jól nevelt pulik.  Itt minden a magyar tehetségről, jóságról és szépségről szól – a zene, a tánc, a dal, a mese, a játék, az ételek, az italok, a sülő kenyér illata, a gyümölcsök és minden egyes kézműves tárgy. Bösztörpuszta néhány napra a világ, de legalábbis a Kárpát-medence közepe, ahol a magyarok mernek igaz magyarok lenni: mosolygósok, szeretetteljesek, tiszta lelkűek, önzetlenek.Itt feltöltődik az ember egy kis pozitív energiával,hogy aztán visszatérjen a hétköznapokhoz.Az embernek honvágya van,ha vissza gondol erre az egy hétre és várja a következő évet,hogy újra itt lehessen.

Bösztörpuszta,a hely ahová minden magyar embernek el kell látogatnia! Itt nemcsak hinni, de látni is lehet, hogy volt, van és lesz Magyarország -- nekünk!

/ K.I.T. /

Videó:

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.